Heracles-held Peterson gaat fans met 'verkeerde' shirt vergoeden
i

Pro Shots

Heracles-held Peterson gaat fans met 'verkeerde' shirt vergoeden

admin • 19:09, 15-08-2018 / Laatste Update: 17:22, 13-12-2023

Kristoffer Peterson was afgelopen week een absolute held bij Heracles Almelo. Hij maakte in de 84ste minuut de 0-1 tegen Ajax en leek daarmee winst voor de Heraclieden veilig te stellen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 door een doelpunt van Matthijs de Ligt, maar toch is de populariteit van de Zweed waarschijnlijk flink gestegen. Maar fans die een shirtje van hem hebben, zullen toch niet helemaal tevreden zijn.

Peterson speelde namelijk helemaal niet met het nummer dat staat op de shirtjes die verkocht worden. De aanvaller had tegen Ajax nummer 7 op zijn rug, terwijl op de shirtjes in de winkel nummer 18 gedrukt is. In andere woorden: de aanvaller is voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers van rugnummer gewisseld.

Ronaldo

De reden daarvoor is dat 7 het favoriete rugnummer is van Peterson sinds hij van 2 vrienden een shirt had gekregen van Cristiano Ronaldo, met nummer 7 natuurlijk. Toen zich dus de kans voordeed om voor Heracles te spelen met zijn favoriete nummer, kon hij dat aanbod niet weigeren.

Nieuw shirt

Maar wat nou als je als fan een shirt met verkeerd nummer hebt? Dan hoef je je geen zorgen te maken. "Die mensen kunnen contact opnemen met mij of met de club" zegt Peterson tegen Tubantia. "Dan zorg ik ervoor dat ze van mij een nieuw shirt met rugnummer 7 krijgen."