🎥 | Hondurees scoort héérlijke panenka op het 2e niveau in Portugal

Trevor Wagener • 21:08, 04-11-2019 / Laatste Update: 10:09, 05-01-2024

Panenka-penalty's zijn kunstwerken op zich en iedere, rake panenka is een lust voor het oog. Dat moet de Hondurese voetballer Bryan Rochez van het Portugese Nacional ook gedacht hebben.

In de wedstrijd tegen Feirense (1-1) mocht hij aanleggen vanaf 11 meter. In plaats van de bal in het doel te rossen, koos hij voor een heel subtiel balletje dat de keeper kansloos liet. Wat een heerlijke pingel!

Overigens eindigde beide ploegen de wedstrijd met een mannetje minder nadat zij allebei een directe rode kaart ontvingen. Christian da Silva Fiel van Feirense mocht na 53 minuten inrukken, Julio Cesar de Freitas Filho van Nacional mocht zich een minuut voor het eindsignaal klaarmaken voor een voortijdige douchebeurt.