International Wijnaldum: Geen spijt van overstap

International Wijnaldum: Geen spijt van overstap

admin • 12:33, 07-10-2015 / Laatste Update: 07:23, 13-12-2023

Het zijn zware tijden voor Georginio Wijnaldum. Van het kampioenschap met PSV naar de laatste plaats in de Premier League met Newcastle United, een groter contrast is amper denkbaar. En dan dreigt Wijnaldum met het Nederlands elftal ook nog eens het EK in Frankrijk te missen.

,,In Engeland wordt me steeds gevraagd hoe het kan dat Oranje er zo slecht voor staat. Ik vind het ook raar, deze situatie heb ik nog nooit meegemaakt met het Nederlands elftal. Maar het enige wat we nu kunnen doen, is twee keer winnen'', zegt Wijnaldum.

Geweldig jaar

De 24-jarige Rotterdammer heeft een geweldig jaar achter de rug. Eerst veroverde hij met Oranje brons op het WK in Brazilië, daarna leidde hij PSV als aanvoerder naar de landstitel. Als beloning verdiende hij een transfer naar Newcastle United, een 'slapende reus' in Engeland met grote plannen. Ondanks die hoge ambities en grote investeringen staan de 'Magpies', met vijf Nederlanders in de selectie, na acht wedstrijden zonder één overwinning onderaan in de Premier League.

Geen spijt

Spijt van zijn overstap heeft Wijnaldum desondanks niet. ,,Ik ben tevreden met mijn keuze, wat anderen daarvan vinden, maakt mij niet uit. Ik wist vooraf al dat het moeilijk ging worden. We zijn een ploeg in opbouw, we moeten groeien. In de Premier League kan iedereen van iedereen winnen, je speelt wekelijks tegen spelers van wereldklasse. Ook de mindere teams zijn goed. Het tempo ligt zó hoog, het is alleen maar aanvallen, aanvallen, aanvallen.''

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’

Lees ook: PSV rouwt om naasten Lestienne en Narsingh