Jong AZ wint van Cambuur en is van laatste plaats af

bsr/soccrates

admin • 23:23, 04-02-2019 / Laatste Update: 14:46, 08-01-2024

Jong AZ is geen hekkensluiter meer in de Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarders wonnen verrassend van nummer 11 Cambuur Leeuwarden: 3-0.

Het is voor Jong AZ pas de 3e overwinning van het seizoen. Voor de winterstop pakte de beloftenploeg maar 1 keer 3 punten. Na de winterstop werd er ook van Jong Utrecht gewonnen. Die laatste ploeg heeft de 'rode lantaarn' overgenomen.

Goals

Bij AZ scoorde Ondrej Mihalik al vroeg in de wedstrijd, Kenzo Goudmijn maakte er in de 2e helft 2-0 van. Tussen die 2 goals was Cambuur de dominante ploeg, maar daar konden de Friezen dus geen gebruik van maken. In de blessuretijd scoorde Cambuur via Van Kippersluis nog uit een penalty, maar die kwam te laat om nog voor spanning te zorgen.

Stand

AZ is door deze overwinning 3 plekken gestegen. Het heeft nu 16 punten uit 23 duels. Telstar staat 16e, maar die ploeg heeft met 25 punten nog een ruime voorsprong.