De Jong blijft vertrouwen houden: 'Goals komen echt wel'
i

Pro Shots

De Jong blijft vertrouwen houden: 'Goals komen echt wel'

admin • 08:12, 04-11-2016 / Laatste Update: 13:19, 07-01-2024

Afgelopen seizoen schoot Luuk de Jong zowat elke bal tegen de touwen, maar dit seizoen is dat toch even anders. De spits van PSV heeft al 7 duels op rij niet gescoord, maar houdt toch vertrouwen in een productieve serie.

"Natuurlijk hoor je het af en toe, maar het belangrijkste voor ons is dat we de laatste twee competitiewedstrijden weer hebben gewonnen", begint De Jong tegenover het Algemeen Dagblad. ",Het gat is weer wat kleiner geworden en dat zal blijven gebeuren, zolang wij onze wedstrijden blijven winnen. Die goals van mij komen wel weer. Het gaat er vooral om dat mijn manier van spelen goals voor het team oplevert, of ik ze nu zelf maak of anderen. Vaak kom ik als aanspeelpunt in de bal, waardoor er ruimte voor anderen kan ontstaan en moet ik ze zien te bereiken.''

'Net niet'

De Jong weet ook dat hij wel wat meer doelpunten had kunnen maken als hij dit seizoen wat minder pech had gehad. Het was vaak 'net niet'. "Ik blijf elk duel vol overtuiging aangaan en ja, het zat soms ook tegen. Vier keer was de keeper van de tegenstander dit seizoen man of the match. In de wedstrijd bij Vitesse zat er net een been tussen, bij een inzet van mij."

PSV - Twente

De Jong treft met PSV zaterdag FC Twente, zijn oude club. "Ik ga ze niet sparen. Het liefst maak ik er 5, maar ik heb nog veel liever dat we winnen."