Jonk stuurt aan op arbitragezaak tegen Ajax

Jonk stuurt aan op arbitragezaak tegen Ajax

admin • 19:00, 13-11-2015 / Laatste Update: 15:40, 12-12-2023

Wim Jonk gaat niet akkoord met de ontslagregeling die hij maandag kreeg aangeboden door de directie van Ajax, in de personen van Dolf Collee en Edwin van der Sar. De hoofd jeugdopleiding had tot vrijdag 17.00 uur te reageren op het voorstel.

Gezien de eerdere reacties van Jonk (49) komt deze weigering niet uit de lucht vallen. Ajax en de oud-voetballer zullen nu tegenover elkaar staan tijdens de arbitragezaak. Collee, algemeen directeur van Ajax, zei vrijdagmiddag dat hij dit verloop van de ontslagprocedure al had verwacht.

Eensgezind

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders werd duidelijk vrijdag dat de directie, het bestuur en de raad van commissarissen eensgezind staan in de kwestie.

Gedoe

Binnen Ajax is er al anderhalf jaar gedoe binnen het Technische Hart, waar Jonk deel van uitmaakt. Het Technische Hart vergadert en beslist binnen Ajax over een groot deel van de voetbaltechnische zaken. Directeur spelersbeleid Marc Overmars, directeur marketing Edwin van der Sar, hoofdtrainer Frank de Boer en zijn assistent Dennis Bergkamp zijn de andere leden van de groep.

Lees ook: BLOG: ‘Welshmen, schop die gasten alsjeblieft het veld over’

Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)