KNVB schorst VVV-trainer Steijn voor 3 duels (waarvan 1 voorwaardelijk)

admin • 14:22, 22-12-2017 / Laatste Update: 12:23, 07-01-2024

Maurice Steijn is door de tuchtcommissie van de KNVB veroordeeld tot 3 wedstrijden schorsing, waarvan 1 voorwaardelijk. De trainer van VVV-Venlo krijgt de straf voor zijn gedrag in de door zijn ploeg met 4-1 verloren bekerwedstrijd van woensdag tegen PSV.

Steijn reageerde in de blessuretijd van de 1e helft woedend op de gelijkmaker van PSV. Volgens de Haagse trainer hadden de Eindhovenaren ten onrechte een vrije trap gekregen. Doordat Steijn bleef protesteren, moest hij na de rust op de tribune plaatsnemen.

De aanklager betaald voetbal kwam donderdag met een schikkingsvoorstel van 3 duels, waarvan 1 voorwaardelijk. VVV en Steijn vonden die straf buitenproportioneel en gingen er niet mee akkoord. Steijn verscheen donderdagavond voor de tuchtcommissie om zijn verhaal te doen, maar de tuchtcommissie kwam tot hetzelfde oordeel.

Negatief uitgelaten

"Hoewel de VVV-trainer zijn excuses aan de arbitrage heeft aangeboden, liet hij zich in televisie-interview(s) na de wedstrijd opnieuw negatief uit over de arbitrage. Dit en het feit dat Steijn nog een strafkaart heeft openstaan, met hierop een zelfde soort overtreding, heeft de tuchtcommissie meegenomen in het bepalen van de straf", luidt het oordeel.

Beroep

Steijn kan nog tegen het besluit van de tuchtcommissie in beroep gaan. Als de coach dat doet, zit hij zondag in de laatste wedstrijd van het jaar tegen Heracles Almelo gewoon op de bank.