KNVB spreekt Bas Nijhuis tegen: videoscheids niet bedreigd

admin • 14:18, 26-12-2018 / Laatste Update: 06:31, 07-01-2024

Het was al een onvolledig nieuwtje bij Veronica Inside: meer beveiliging bij de KNVB in Zeist, met zelfs 'een hondenbrigade'. Maar waarom? Scheidsrechter Bas Nijhuis concludeerde ten onrechte dat het met bedreigingen te maken had.

Dat is althans de reactie van voetbalbond KNVB na vragen van Sportnieuws.nl. 'Het klopt dat er beveiliging is op de KNVB Campus en dat dit recent is opgeschroefd. Dit heeft echter niet per se met de VAR (videoscheids) te maken', aldus een woordvoerder.

'Meer activiteiten'

Hij vervolgt in een schriftelijke reactie: 'Sinds dit seizoen is er simpelweg meer bedrijvigheid op de KNVB Campus met onder andere de VAR en verschillende nationale teams die ook in de weekenden en avonden aanwezig zijn in Zeist. Bij meer activiteiten op de Campus hoort vanzelfsprekend ook meer beveiliging.'

Daarmee ontkent de KNVB wat Bas Nijhuis beweert in de video boven dit bericht, namelijk dat het nodig is de videoscheids te bewaken.

Speculeren

De populaire scheidsrechter, niet verlegen van een beetje aandacht in de media, speculeerde na afloop van de uitzending van Veronica Inside over de reden dat er meer beveiliging in Zeist was. ,,Kennelijk zijn er supporters geweest.”

De KNVB gaat overigens niet in op vragen over de aard van de beveiliging, wanneer die wordt ingezet en of er bijvoorbeeld wel eens 'een hondenbrigade' aanwezig is, zoals Nijhuis beweert.