Kongolo in het Team van de Week van de Europa League
i

Pro Shots

Kongolo in het Team van de Week van de Europa League

Brian Vesseur • 16:26, 16-09-2016 / Laatste Update: 10:28, 15-01-2024

Terence Kongolo heeft zichzelf in het Team van de Week van de Europa League geknokt. De verdediger van Feyenoord hield - met hulp van zijn ploeggenoten - de nul tegen het grote Manchester United. Karim El Ahmadi zit niet in het team, maar maakt nog wel kans om Speler van de Week te worden.

De international hield onder andere Marcus Rashford, Anthony Martial en Mata en na een uur spelen Zlatan Ibrahimovic, Memphis Depay en Ashley Young van scoren af. Naast Kongolo staan onder andere Luke Steele, Leon Bailey en Haris Medunjanin. Steele stond onder de lat bij Panathinaikos, dat aantrad tegen Ajax. De Engelse keeper liet zich 2 keer passeren, maar stopte wel een penalty van Davy Klaassen.

Bailey stond deze zomer in de belangstelling bij Ajax. De Jamaicaanse buitenspeler bleef toch bij KRC Genk en staat nu ook in het Team van de Week. Ook de half Nederlandse Medunjanin schopte het in de eerste ronde van de Europa League tot het beste team. De 31-jarige middenvelder staat onder contract bij Maccabi Tel Aviv, dat 3-4 verloor van Zenit. Maar de Nederlands jeugdinternational (en Bosnisch international) scoorde wel 2 keer.

Introducing the https://t.co/kivzZlwa6p #UEL Team of the Week ⭐️ pic.twitter.com/uaG9S14kEY

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) September 16, 2016