Late zege koploper Besiktas

admin • 23:04, 08-11-2015 / Laatste Update: 03:56, 13-12-2023

In de Turkse competitie heeft Besiktas zondagavond de spanning er lang in gehouden. De koploper versloeg subtopper Bursaspor met 1-0 dankzij een treffer van Oguzhan Ozyakup in de voorlaatste minuut (0-1). Daarmee consolideerde Besiktas de leidende positie.

Fenerbahçe volgt op twee punten. De ploeg van aanvaller Robin van Persie won op eigen veld met 1-0 van Konyaspor. Fernandao maakte een kwartier voor tijd het doelpunt. Van Persie bleef na de eerste helft in de kleedkamer achter.

Galatasaray

Galatasaray zag de achterstand op de twee rivalen oplopen. De titelhouder moest een pijnlijke nederlaag incasseren bij Caykur Rizespor. De topclub uit Istanbul stond een kwartier voor tijd nog met 3-2 voor in Rize, mede dankzij een vroeg doelpunt van Wesley Sneijder, maar ging alsnog met 4-3 onderuit. Nadat spits Umut Bulut in de 88e minuut met rood van het veld was gestuurd, gaf 'Gala' de wedstrijd uit handen. De thuisclub kwam in de laatste minuut twee keer tot scoren.

De ploeg van Sneijder staat nu op vijf punten van koploper Besiktas.