Lecce maakt degradatiestrijd met Genoa bloedspannend met nog 1 duel te gaan
i

BSR Agency

Lecce maakt degradatiestrijd met Genoa bloedspannend met nog 1 duel te gaan

Martijn Baars • 23:26, 29-07-2020 / Laatste Update: 04:50, 07-01-2024

Lecce heeft de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie uit de Serie A met beide handen aangegrepen. De nummer 18 van Italië zag concurrent Genoa (nummer 17) met dikke cijfers verliezen bij Sassuolo en pakte daardoor zelf de late zege bij Udinese. Zondag spelen beide clubs hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Genoa heeft een beter onderling resultaat en had voor de voorlaatste speelronde 4 punten voorsprong. Het moest dus raar lopen voor Lasse Schöne en zijn ploeg om de strijd met Lecce spannend te houden. Maar niks bleek minder waar: Sassuolo walste over Genoa heen met 5-0 en Lecce won met 2-1 bij Udinese.

Nog 1 punt verschil

Nu is het verschil dus nog maar 1 punt in het voordeel van Genoa, met zondag de laatste wedstrijd. Aangezien het onderling resultaat belangrijker is dan het doelsaldo, moet Lecce zondag alsnog hopen op een nederlaag van Genoa en zelf zien te winnen om degradatie te ontlopen.

Laatste wedstrijd

Genoa speelt zondag thuis tegen Hellas Verona, terwijl Lecce Parma ontvangt. SPAL en Brescia zijn al gedegradeerd naar de Serie B en dus gaat het om dat laatste plekje. Vanuit de Serie B komen Benevento en Crotone over naar de Serie A. Het laatste plekje wordt pas vergeven na play-offs. In de Serie B moet ook nog 1 speelronde afgewerkt worden, voordat de teams bekend zijn die een gooi mogen doen naar de hoogste competitie van Italië.