Lekker! Nederland scoorde laatste 3 wedstrijden tegen Duitsland telkens 2 keer
i

BSR/Soccrates Images

Lekker! Nederland scoorde laatste 3 wedstrijden tegen Duitsland telkens 2 keer

admin • 21:04, 06-09-2019 / Laatste Update: 10:27, 08-01-2024

Het zal je niet zijn ontgaan, maar Nederland speelt vanavond de kraker tegen Duitsland in de kwalificatiereeks voor het EK in 2020. En wie vreest dat Nederland op een hoop wordt gespeeld, kan zich aan een mooie statistiek vastklampen. Oranje maakte het afgelopen jaar - waarin het 3 keer tegen de Duitser balden - telkens minimaal 2 doelpunten.

Je kunt het je nauwelijks voorstellen, maar de 2 voetbalgiganten speelden de afgelopen 12 maanden al driemaal tegen elkaar en daar komt over een paar uur een 4e confrontatie bij. We kijken nog even terug op de vorige duels.

13 oktober 2018: 3-0 winst Nederland

Wat was het een geflatteerde, maar o zo lekkere uitslag! Voor de Nations League stond Nederland lang met de rug tegen de muur, maar kwam het na een half uur toch op voorsprong door wie anders dan Virgil van Dijk. Daarna leek eerder een gelijkmaker dan een 2e oranjetreffer in de maak, maar niks was minder waar. In de slotfase waren de Duitsers leeg en bepaalden Memphis en Wijnaldum de eindstand.

19 november 2018: 2-2 'winst' Nederland

Voor altijd blijft dit de wedstrijd van het beruchte 'briefje van Koeman' (al bleek het achteraf van assistent Lodeweges te komen). Duitsland begon extreem goed en schoot er binnen 20 minuten 2 in, maar na het briefje veranderde alles. Quincy Promes schoot in de 85e minuut de aansluitingstreffer en in blessuretijd zorgde Virgil voor voetbalhistorie. Gelsenkirchen stond op z'n kop en voor de buis schreeuwde iedereen zijn stem van blijdschap kapot. Zo pakte Oranje 4 punten tegen de Duitsers in de Nations League.

24 maart 2019: 2-3 verlies

'Zijn we er toch ingetuind'. Deze zin werd in 1974 legendarisch na de verloren WK-finale tegen datzelfde Duitsland, maar die zin kon hier ook prima op. De EK-kwalificatiewedstrijd leek een kopie van het vorige duel. Duitsland kwam voor, Nederland maakte na 63 minuten knap gelijk (eerst De Ligt, daarna Depay). Daarna werd het een typisch Duitse wedstrijd. Slotseconde, aanval Duitsland, doelpunt. En zo werd alsnog in de Johan Cruijff ArenA verloren.

Laten we hopen dat het vanavond in Hamburg anders zal zijn!