Mahrez en Vardy: helden van Leicester City

Mahrez en Vardy: helden van Leicester City

Brian Vesseur • 19:52, 24-10-2015 / Laatste Update: 04:03, 13-12-2023

Leicester City is in de eerste 9 ronden te vergelijken met het Southampton van vorig seizoen. De ploeg doet het verrassend goed met een 5e plek, achter West Ham United, Manchester United, Arsenal en Manchester City. Wie kunnen we nou eigenlijk aanwijzen voor die successen?

Twee mannen mogen eigenlijk alle 'credits' op hun nemen. Jamie Vardy, drie seizoenen geleden nog spelend op het vijfde niveau van Engeland, heeft zichzelf topscorer gemaakt. De spits, die ook al is geselecteerd voor het Engelse elftal, heeft 10 doelpunten gemaakt na 10 speelronden. Namen als Sergio Agüero, Alexis Sanchez en ook Georginio Wijnaldum staan minimaal 4 doelpunten achter hem.

Most Valuable Player

Daarnaast heeft Vardy ook 1 assist achter zijn naam, waardoor hij 11 punten heeft als 'MVP' (Most Valuable Player, of: Meest Waardevolle Speler). De 2e op de lijst van MVP is Riyad Mahrez. De Algerijn staat ook onder contract bij Leicester City. In de eerste ronden scoorde hij 5 doelpunten, daarna begon hij met het geven van assists. Daarvan heeft hij er nu ook 5 op zijn naam staan. Dat geeft hem 10 punten als MVP. Twee meer dan nummers 3 Dimitri Payet en Graziano Pellè.

Na 4 rondes had Mahrez al 4 doelpunten gemaakt, Vardy stond na 5 rondes pas op 3. Die begon in de afgelopen 5 wedstrijden als een gek te scoren: 7 keer. Toch opereren Mahrez en Vardy vrij onafhankelijk van elkaar. De enige assist van de spits was op Mahrez. Andersom waren 3 van de 5 assists van de middenvelder op Vardy. Maar ze kunnen ook heel goed zonder elkaar: ze wisten samen al 10 keer het net te vinden, zonder hulp van de ander.

Dragers van het elftal

Het is duidelijk dat de twee de dragers zijn van het elftal. De vijfde plek is gewoonweg te danken aan de middenvelder en de spits. Ze waren betrokken bij 16 van de 12 doelpunten. Ook vandaag weer: Leicester City won met 1-0 van Crystal Palace door een goal van Vardy en een assist va Mahrez.

Lees ook: Wie zijn de snelste spelers van de Premier League? (Met 5 Leicester-spelers)

Lees ook: Quincy Promes is back! Check hier zijn nieuwe video

Lees ook: Waarom Cruijff de grootste is