Mourinho: Wraak nemen mag nu blijkbaar, dan doen we dat

Mourinho: Wraak nemen mag nu blijkbaar, dan doen we dat

admin • 18:45, 24-09-2015 / Laatste Update: 13:01, 13-12-2023

José Mourinho vindt dat de Engelse voetbalbond een gevaarlijk besluit heeft genomen door de rode kaart van Arsenal-speler Gabriel Paulista in te trekken.

,,Nu weten we dat wraak nemen is toegestaan. Geen probleem, dan doen we dat."

Na het bestuderen van de televisiebeelden besloot de FA de schorsing van Paulista terug te draaien en Chelsea-aanvaller Diego Costa juist voor drie duels uit te sluiten. De twee kregen het afgelopen zaterdag aan de stok met elkaar tijdens Chelsea-Arsenal (2-0).

Schorsing

De Portugese oefenmeester heeft zich verder nog niet over het incident uitgesproken, omdat hij bang is voor een schorsing. ,,Het team verliest nu een belangrijke speler voor drie duels en ik denk niet dat het nodig is dat ze het ook zonder hun manager moeten stellen. Een blessure is makkelijker te accepteren. Deze situatie gaat echter veel dieper en doet het elftal echt pijn'', aldus de gekrenkte coach tegen de BBC.

Wenger

Arsenal-trainer Arsène Wenger meent dat er maar 5 procent van de schade die is aangericht, wordt vergoed door de schorsing van Costa. ,,Ze hebben nu iets besloten dat al tijdens de wedstrijd had moeten gebeuren. In plaats van dat wij met elf tegen tien zouden spelen, was het juist anders. Als je de wedstrijd terugkijkt, is het ongelofelijk.''

Costa was zaterdag in de Londense derby ouderwets op dreef. Het ontging de arbitrage dat de spits zijn tegenstander Laurent Koscielny duwde en in het gezicht sloeg. Kort na het akkefietje met Koscielny was Costa opnieuw betrokken bij een incident. Verdediger Gabriel Paulista liet zich door de provocaties van de Spanjaard meeslepen, deelde een schopje uit en kreeg daarvoor wel een rode kaart.