Net geen puntje voor RKC in Rotterdam

22:51, 28-11-2014 / Laatste Update: 13:27, 13-12-2023

ROTTERDAM - RKC Waalwijk is er net niet in geslaagd een puntje te halen bij Sparta. In de extra tijd maakte Paul Gladon namens de Rotterdammers 2-1. RKC blijft daardoor laatste in de eerste divisie.

Na een weifelachtig begin van beide kanten ontstonden langzaam de 1ste kansjes voor Sparta. Hekkensluiter RKC, dat door het ontbreken van aanvoerder Frank van Mosselveld met een piepjonge defensie aantrad, bleef echter moeiteloos overeind en scoorde uit de 1ste de beste kans. Centrale verdediger Ingo van Weert had na 33 minuten de durf om van achteruit mee op te komen. Ismaïl Yildirim stuurde met een slim balletje Arsenio Valpoort diep, die het overzicht behield en Van Weert kon laten intikken: 0-1.

Daarna waren de beste kansen voor Sparta – feitelijk kreeg RKC er 0 meer. De grootste was na een uur spelen voor invaller Johan Voskamp, maar hij werkte de bal van dichtbij voorlangs. De 1-1 kon bijna niet uitblijven en die gelijkmaker viel dan ook. Sparta-spits Paul Gladon benutte 20 minuten voor tijd een penalty, nadat RKC-keeper Arjan van Dijk een Rotterdamse aanvaller neerlegde. Diezelfde Gladon bezorgde Sparta in extra tijd de zege.