'Niet Ronaldo, maar Messi moet papa zijn record breken'

'Niet Ronaldo, maar Messi moet papa zijn record breken'

Harry Nijland • 17:28, 21-10-2014 / Laatste Update: 16:20, 13-12-2023

Carmen Zarra, dochter van de legendarische topscorer aller tijden in de Primera Division, is blij dat Lionel Messi het 59 jaar oude record van haar vader zal breken. "Ik heb hem als voetballer en als mens liever dan Ronaldo."

Op de Catalaanse radio sprak ze over het legendarische record van Telmo Zarra dat op het punt staat gebroken te worden. Haar vader scoorde in de jaren '50 voor Athletic de Bilbao 251 doelpunten op het hoogste Spaanse niveau. Messi staat nu op 250 en kan zaterdag tegen Real Madrid het record breken.

Carmen Zarra vindt het niet erg dat de historische prestatie van haar in 2006 overleden vader uit de boeken verdwijnt. "Hij zou het fantastisch hebben gevonden dat Messi zijn record overneemt. Wij hebben een band met Athletic de Bilbao, maar dat iemand die zich op en buiten het veld zo geweldig presteert hem opvolgt is geweldig."

Met Ronaldo was Zarra een stuk minder gelukkig geweest. "Ik houd veel meer van Messi dan van Ronaldo, zowel op het voetbalveld als daarbuiten. Ik wil er verder niets over zeggen, want Ronaldo is een geweldige en gevaarlijke speler, maar ik geef de voorkeur aan Messi."

Zarra hoeft voorlopig niet bang te zijn dat Ronaldo het record alsnog in handen krijgt. De Portugees staat op 190 competitiedoelpunten in Spanje.