Ontbijtshake: volle bak vrijdagavondvoetbal; droomfinale op Australian Open?
i

ANP

Ontbijtshake: volle bak vrijdagavondvoetbal; droomfinale op Australian Open?

admin • 07:00, 27-01-2017 / Laatste Update: 23:11, 07-01-2024

Goedemorgen! Wat een heerlijke stunt van Vitesse. De Arnhemmers schakelden Feyenoord uit in de kwartfinale van het bekertoernooi. In de halve finale treft de ploeg van Henk Fraser Sparta. Cambuur Leeuwarden gaat op bezoek bij AZ. Back to future. Vrijdagavond staat er weer een vol programma op de Nederlandse velden op het programma. Maar er is meer...

Willem II en Sparta strijden om hele belangrijke 3 punten. Verliezen betekent trillende beentjes voor beide ploegen. Winst is dus noodzakelijk. Ook in de Jupiler League wordt volop gevoetbald. Er worden 8 wedstrijden afgewerkt. Weet topscorer Tom Broere ook het net te vinden tegen koploper VVV?

Ook in het buitenland rolt de bal. In België staan Zulte Waregem en Charleroi tegenover elkaar en in Duitsland ontvangt Schalke Frankfurt. In Spanje gaat Malaga op bezoek bij Osasuna.

Nadal

Rafael Nadal ontmoet Grigor Dimitrov in de halve finale van de Australian Open. Krijgen we een geweldige finale tussen Roger Federer en Nadal? Dat zou fantastisch zijn! Zij staan al om 9.30 uur Nederlandse tijd op de court.

Van Gerwen back in action

Vrijdag mag kersvers wereldkampioen Michael van Gerwen beginnen aan de zoektocht naar zijn volgende titel in darts. In het Engelse Milton Keynes worden dit weekend The Masters gespeeld. Een een toernooi waar de top-16 van de wereld zich voor kwalificeert. Behalve Van Gerwen, die titelverdediger is van The Masters, komen Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Raymond van Barneveld in actie.

Schaatsen

Ook kunnen we de tijd dit weekend doden met een flinke portie schaatsgeweld. In Berlijn worden dit weekend de wereldbekerwedstrijden gereden. In Oostenrijk is de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en schaatstempel Thialf wordt vandaag officieel geopend door onze koning.

PROGRAMMA

EREDIVISIE: 

20.00 uur:

Willem II - Sparta

JUPILER LEAGUE:

20.00 uur:

Achilles - Helmond Sport

Almere City - Fortuna Sittard

FC Den Bosch - Jong Ajax

FC Eindhoven - RKC Waalwijk

FC Emmen - Jong PSV

MVV - NAC

FC Oss - VVV

Telstar - FC Volendam

JUPILER PRO LEAGUE 

20.30 uur:

Charleroi - Zulte Waregem

BUNDESLIGA

20.30 uur:

Schalke - Frankfurt

LA LIGA

20.45 uur:

Osasuna - Malaga

AUSTRALIAN OPEN

9.30 uur:

Rafael Nadal - Grigor Dimitrov

The Masters

Vanaf 20.00 uur:

Dave Chisnall (7) vs Raymond van Barneveld (10)

Gary Anderson (2) vs Benito van de Pas (15)

WORLD CUP BERLIJN

• Vanaf 10.05 uur achtereenvolgens: 500 meter vrouwen (A- en B-groep), 500 meter mannen (A- en B-Groep), 1000 meter vrouwen (A- en B-Groep) en 1500 meter mannen (A- en B-Groep).

ALTERNATIEVE ELFSTDENTOCHT

Start 07.00 uur, Weissensee te Oostenrijk

OPENING THIALF

• Koning Willem-Alexander opent om 13.30 uur schaatstempel Thialf in Heerenveen. Hij geeft het startschot om 14.00 uur bij een shorttrackrace en een langebaanwedstrijd.