Vitesse stunt met uitschakeling titelverdediger Feyenoord

admin • 23:36, 26-01-2017 / Laatste Update: 16:33, 07-01-2024

Er maakt nog één Rotterdamse ploeg kans om de beker te winnen. Niet Feyenoord, want die is donderdagavond op bezoek bij Vitesse uitgeschakeld. Alleen Sparta kan de Rotterdamse eer nog hooghouden. Feyenoord ging er namelijk pijnlijk af in Arnhem: 2-0. Door deze stunt staat niet Feyenoord, maar Vitesse in de halve finale van het knvb-bekertoernooi.

In een saaie eerste helft wisten beide ploegen nauwelijks iets te creëren. De bezoekende fans eisten al in de 1e minuut van de wedstrijd een hoofdrol op, maar echt gevaarlijk werden de 11 namen op het wedstrijdformulier van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet. Op Steven Berghuis misschien na dan. Hij schoot een vrije trap van ver gevaarlijk richting het vijandelijke doel, maar doelman Eloy Room redde vakkundig op de inzet van de aanvaller.

Vitesse ruikt bloed

Na rust rook Vitesse bloed en het was dan ook niet vreemd dat de ploeg met meer aanvallende intenties ging spelen. De Feyenoordaanhang zag het al een beetje aankomen toen Guram Kashia in geheel vrijstaande positie raak kopte. Niet lang daarna passeerde Adnane Tighadouini nog een keer doelman Brad Jones, waarna alle pijlen werden gericht op de aanval van Feyenoord.

De fans ook...

Maar echt toe aan aanvallen kwam de Rotterdamse ploeg niet. Vitesse en de Feyenoordfans wel, die weer eens dachten dat ze zomaar in de thuisvakken mochten zitten. Die werden hardhandig terug naar Rotterdam gestuurd. Met een flinke kater... Vitesse-middenvelder Lewis Beker raakte vlak voor tijd nog de paal, anders weten wij van Sportnieuws niet of de Feyenoordfans heelhuids thuis zijn gekomen.

Halve finale beker dus met #Cambuur, #Vitesse, #AZ en #Sparta. Hoe serieus nemen #PSV, #Ajax en #Feyenoord de beker nog? #vitfey #beker