Ontbijtshake: Zet 'm op Max, Michael en Jelle!
i

ANP

Ontbijtshake: Zet 'm op Max, Michael en Jelle!

admin • 08:05, 29-10-2016 / Laatste Update: 11:26, 15-01-2024

Goedemorgen! Het is weer een heerlijke sportzaterdag. Er wordt geracet, er worden pijltjes op het bord gesmeten en de bal rolt weer op de velden. Dus laat het maar lekker regenen. Met z'n allen heerlijk op de bank. Voetjes omhoog, bakkie chips erbij en een lekkere borrel. En vooral genieten!

EK Darts

We beginnen vandaag met darten. Woon je in Tilburg dan kun je de pijltjes misschien wel horen, want in Hasselt vindt dit weekend het EK plaats. Vrijdag waren er al heel wat partijen met onder meer 4 Nederlanders. Van de Pas verloor heel verrassend van Max Hopp, Jermaine Wattimena ging zoals verwacht onderuit tegen Mensur Suljovic en Jelle Klaasen had geen kind aan Steve West.

Maar de man naar wie we natuurlijk altijd uitkijken is onze Michael van Gerwen. Zijn partij tegen Simon Whitlock gold als absolute kraker van de dag. Daar leek het niet echt op uit te lopen, maar pfffffff, wat een partij toch nog. Van Gerwen leek kansloos koppie onder te gaan, maar kwam gruwelijk terug en was heer en in meester in de beslissende set.

Vandaag mogen de 2 meteen weer aan de bak, want er staat weer een volledig programma op de planning. MvG en Klaasen zien we wel pas 's avonds in actie. Klaasen moet aan de bak tegen Stephen Bunting en Van Gerwen gooit tegen Gerwyn Price.

Het programma:

13.45-18.00 uur

K Anderson v James Richardson

Suljovic v Ian White

Wrightv Cristo Reyes

Wilson v Mervyn King

20.00-24.00 uur

Klaasen v Stephen Bunting

Taylor v Joe Cullen

Wade/G Anderson v Max Hopp

Van Gerwen v Gerwyn Price

F1

In Mexico staat vanavond (NL tijd) een belangrijke race op de planning voor Max Verstappen. De Limburger had vrijdag niet echt een lekkere dag. Hij viel in de 1e vrije training uit met oververhitte remmen en in de 2e training pakte hij 'slechts' P7. Om 20.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie.

Foebelle

Gefoebeld wordt er natuurlijk ook weer in de eredivisie. FC Twente en Roda JC speelden vrijdagavond saai gelijk (0-0), maar vanavond staan er een paar leuke potjes op het programma. PSV moet naar Arnhem en Ajax ontvangt Excelsior. El Ghazi mag ook lekker met de beentjes omhoog luieren op de bank, want hij is voorlopig uit de selectie gezet.

Wie er spelen:

Willem Dos - FC Groningen (18.30 u)

Vitesse - PSV (19.45 u)

Heracles - Sparta (19.45 u)

Ajax - Excelsior (20.45 u)

Schaatsen

Ook gaat er vandaag weer geschaatst worden voor de KNSB Cup. Na een hoop problemen stonden de schaatsters vrijdag toch 'gewoon' op het ijs.Het programma voor vandaag:

Vanaf 14.25 uur:

3000 meter vrouwen, 1500 meter heren en 5000 meter vrouwen.