Opvallende transformatie! Zo ziet oud-voetballer Mesut Özil er nu uit
Mesut Özil tijdens zijn loopbaan bij Istanbul Basaksehir © Getty Images

Opvallende transformatie! Zo ziet oud-voetballer Mesut Özil er nu uit

13:02, 22-03-2024 / Laatste Update: 13:04, 22-03-2024

Hij stond bij Real Madrid en Arsenal bekend als spelmaker, de man met de finesse en het geven van steekballetjes. Tegenwoordig is Mesut Özil geen profvoetballer meer, maar dat betekent niet dat hij niet meer sport. Dat is te zien aan de opvallende transformatie die de Duitser met Turkse roots heeft doorgemaakt.

In de tijd dat Özil over de velden dartelde met zijn ongelofelijke techniek en meesterlijke spelinzicht ligt alweer een tijdje achter hem. Ongeveer één jaar geleden stopte hij per direct met voetballen, na een loopbaan die hem bracht bij Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahce en Istanbul Basaksehir.

De international van Duitsland stond bekend als de man van de assist en was een technisch begaafde 'nummer tien'. In de fysieke duels moest hij het nog weleens afleggen tegen een sterke verdediger of verdedigende middenvelder, maar of dat nu nog steeds zou gebeuren is maar de vraag.

Op beelden is te zien hoe Özil nu vaak in het krachthonk te vinden is. De spelmaker is daarmee flink wat aangekomen in spiermassa en lijkt sterker en breder dan ooit te voren.

Xavi Simons

Niet alleen oud-voetballers hebben soms een ander uiterlijk dan dat je verwacht. Zo staat Xavi Simons altijd binnen de lijnen met vlechten in zijn haar. Uit beelden blijkt dat de aanvallende middenvelder van RB Leipzig en het Nederlands elftal echt een enorme bos haar heeft.

Enorme bos haar! Zo ziet Xavi Simons eruit zonder vlechten

20 maart 2024, 16:27

Xavi Simons is ondanks zijn jonge leeftijd al bijna niet meer weg te denken bij het Nederlands elftal. Bij RB Leipzig speelt hij de pannen van het dak en met zijn vlechten valt deaanvallende middenvelder nog meer op. Zonder vlechten is Simons echter een totaal ander persoon.