Oud AC Milan-speler Kaladze: van profvoetballer naar burgemeester

Oud AC Milan-speler Kaladze: van profvoetballer naar burgemeester

admin • 13:35, 19-10-2017 / Laatste Update: 07:17, 05-01-2024

Kakha Kaladze maakte wel een hele bijzondere carrière-switch. Hij was verdediger van AC Milan en speelde 83 interlands voor Georgië, maar nu wil hij burgemeester worden van de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Toen Kaladze stopte als profvoetballer besloot hij het eens over een andere boeg te gooien. Hij startte in 2011 aan zijn politieke carrière en werd minister van Georgië en minister van Energie in 2012. Eerder dit jaar stopte hij met deze functies, omdat hij zich ging richten op de campagne om uiteindelijk burgemeester van Tbilisi te kunnen worden, de hoofdstad van Georgië.

Ervaring als topsporter

De ervaringen die hij op heeft gedaan als topsporter komen prima van pas in zijn politieke carrière. "Ik weet hoe belangrijk het is om met een team van professionals samen te werken", zei Kaladze. Hij speelde van 2001 tot 2010 voor AC Milan, waar hij 2 keer de Champions League won. Verder kwam hij nog uit voor Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev en Genoa.

De sportheld moet komende zaterdag, op de dag van de verkiezingen, alleen nog even afrekenen met 7 andere kandidaten. Kaladze is de grote favoriet, onder andere door zijn bekendheid als profvoetballer.

✌️👍

11.9k Likes, 164 Comments - Kakha Kaladze (@kakhakaladze) on Instagram: "✌️👍"

My ❤️❤️❤️❤️ @anoukigold

10.3k Likes, 124 Comments - Kakha Kaladze (@kakhakaladze) on Instagram: "My ❤️❤️❤️❤️ @anoukigold"