Paniek bij spelers HSV na mislukte start vliegtuig

admin • 23:23, 20-08-2014 / Laatste Update: 10:14, 13-12-2023

COTTBUS – Grote paniek bij de spelers van Hamburger SV na het duel tegen Energie Cottbus in de DFB-Pokal (2-2, 4-1 winst na strafschoppen). De spelers van de Bundesligaclub durfden na een mislukte start niet meer terug te vliegen naar Hamburg.

Het chartervliegtuig met de selectie van HSV moest op de startbaan vol in de remmen. Een defect zorgde ervoor dat de kist niet de lucht in kon.

421 kilometer

Doordat de ploeg van Rafael van der Vaart strafschoppen nodig had was de wedstrijd pas om 21.15 uur afgelopen. Te laat om terug te vliegen naar Hamburg, waar na 23.00 uur geen vliegtuigen meer mogen landen. De selectie moest sowieso omreizen via Hannover, om vervolgens nog zo’n 1,5 uur met de bus te rijden.

Daar had de selectie echter geen zin meer in na de mislukte start en dus werd besloten alle 421 kilometers per bus af te leggen. Om 05.13 uur draaide de Duitse chauffeur de spelersbus het terrein van de Imtech Arena op. ,,Velen waren meer dan bereid 5 uur in de spelersbus te zitten’’, zegt Dennis Diekmeier tegen Bild. ,,Het was nog een beetje te vroeg om alweer te vliegen.’’

Veel moeite

​HSV had maandag veel moeite met Cottbus, dat uitkomt in de 3e Bundesliga. Manuel Zeitz zette de thuisploeg al na 10 minuten op voorsprong. Heiko Westerman zorgde in de 70e minuut voor de gelijkmaker, waarna Van der Vaart in de verlenging HSV de zege leek te bezorgen. 5 minuten voor het einde van de extra tijd bracht Sven Michel Cottbus op gelijke hoogte. Vanaf 11 meter was HSV alsnog te sterk voor de Oost-Duitsers.