Peace-meisje Puck heeft geen spijt: 'Memphis vond het stoer' (video)
i

AD.nl

Peace-meisje Puck heeft geen spijt: 'Memphis vond het stoer' (video)

admin • 20:30, 26-03-2018 / Laatste Update: 03:12, 07-01-2024

Het was een grappig moment tijdens Nederland - Engeland afgelopen vrijdag. De 6-jarige Puck verplaatste zich in de rol van brutale wedstrijdmascotte en dat deed ze met verve. Ze liet haar tong zien en maakte een peace-teken toen de camera voor haar neus stond. Of ze daar achteraf spijt van had? Dacht 't niet!

''De meester had gevraagd of ik mijn tong wilde uitsteken'', vertelde ze aan het AD. Puck had de bijzondere eer om met Memphis mee te lopen voorafgaand aan de partij tegen Engeland. Ze kreeg de opdracht om netjes met de handen achter de rug te staan.

Peace!

Maar daar dacht Puck mooi anders over. Haar zus Dejé die ook meeliep hield zich netjes aan die regel, terwijl Puck haar moment of glory pakte. ''Ik stak mijn tong uit en ik maakte mijn ‘peace-teken’. Dat doe ik eigenlijk altijd op foto's.”

Virallll

Op tv komen was al mooi voor de jonge voetbalfanaat, maar ook op internet ging ze compleet viral. ''We zijn net nog gebeld door Oranje-sponsor ING, via hen mocht Puck meelopen als mascotte, zij feliciteerden ons met de vele kijkers”, vertellen moeder Wendy en vader Erik op het voetbalveld van C.V.V. Berkel.

Awkward moment when Dutch mascot gives it to the camera 😂😂#England #Netherlands #NEDENG pic.twitter.com/zqsm2cP1Er

— Barry Rose (@Rosey_8) 23 maart 2018

'Memphis vond het stoer'

''Memphis Depay vond het wel stoer volgens mij, hij heeft gereageerd met 'dat is mijn maatje Puck", vertelt Puck. ''Mijn juf Sharon en meester Jan zeiden 'steek je wel je tong naar ons uit als je op tv bent', dus dacht ik; ik doe het gewoon.”

Commotie in Engeland

Helaas kon niet iedereen lachen. ''We schrokken wel van de negatieve reacties uit Engeland", zegt vader Erik. Niet iedereen was er even blij met het V-teken waarbij de rug van de hand van zijn dochter zichtbaar was. Dan geldt het 'peace-gebaar' als beledigend, te vergelijken met onze middelvinger.

Moeder Wendy: '''s Middags hebben we alles een keer geoefend, toen liep ik zelf mee als ‘voetballer’ en ging alles perfect. Het was wel wat intimiderend, al die camera’s, maar deze actie, die gekke bek trekken, dat is wel echt iets voor Puck."

Puck de BN'er

Dat ze nu een beetje ‘beroemd’ is, vindt Puck ‘cool’. ''De volgende keer kan ik misschien wel handtekeningen uitdelen.” Of Puck spijt heeft van haar actie? ''Nee, niet echt.” En of haar juf en meester trots op haar zijn weet ze ook niet. ''Het is nu weekend, dus dan kan ik dat toch niet vragen?!”