Premier League-sensatie Grealish de sjaak: rijbewijs kwijt en megaboete
i

AP

Premier League-sensatie Grealish de sjaak: rijbewijs kwijt en megaboete

Martijn Baars • 19:52, 15-12-2020 / Laatste Update: 10:50, 08-01-2024

Aston Villa-aanvoerder Jack Grealish mag 9 maanden niet achter het stuur van een auto zitten. De Engelse international moet zijn rijbewijs inleveren na een aantal verkeersovertredingen. 

In maart reed Grealish in de buurt van Birmingham met zijn Range Rover tegen 2 geparkeerde auto’s aan. 2 maanden geleden werd de voetballer door agenten betrapt terwijl hij met een snelheid van 160 kilometer per uur over de snelweg racete en daarbij ook aan het bumperkleven was.

Alcohol

Een getuige van de botsing in maart vertelde dat Grealish naar alcohol rook en wartaal uitsloeg. Het was voor de rechter aanleiding om de vedette van Aston Villa een rijontzegging voor 9 maanden op te leggen. Hij moet ook een boete betalen van 82.900 pond, omgerekend ruim 91.000 euro. Grealish moet opnieuw zijn rijbewijs halen als zijn straf voorbij is.

5 goals, 5 assists

De creatieve middenvelder debuteerde eerder dit jaar in het nationale elftal. Grealish tekende dit seizoen in 10 competitiewedstrijden in de Premier League voor 5 doelpunten en 5 assists en staat met Aston Villa op de 10e plek in de Premier League.