Programma: Heerlijke topper in speelronde 3 van de Premier League
i

Getty Images

Programma: Heerlijke topper in speelronde 3 van de Premier League

admin • 15:05, 24-08-2019 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

Het is weer zaterdag en dat betekent dat we de hele middag op het bankie naar Engels voetbal kunnen kijken. Met 6 topteams op het hoogste Engelse niveau is de kans groot dat er een topper tussen zit. Vandaag (18.30) zijn Liverpool en Arsenal de ploegen die het mogen gaan uitvechten.

Gelijk een topper dus, want Liverpool en Arsenal zijn na 2 speelronden de beste ploegen van Engeland. En dat is niet alleen op doelsaldo: The Reds en The Gunners zijn de enige ploegen die nog geen punten hebben laten liggen.

Simpele start

Beide ploegen hadden tot nu toe dan ook geen ingewikkeld programma. Arsenal won in haar 1e potje van een pover Newcastle (0-1). Later werd ook Burnley met een minimaal verschil aan de kant gezet (2-1). Liverpool Scoorde al 2 keer zoveel dit seizoen. Het grootste deel van die treffers komt uit het openingsduel tegen Norwich City. Daarna werd Southampton nog even aan de kant gezet met 1-2.

Billenkoek

De start mag dan perfect zijn, Arsenal-spelers zullen niet relaxed in de bus naar het stadion zitten. In de laatste 3 edities werd de ploeg namelijk van de mat geveegd. In 2017 werd het 1 keer 3-1 en 1 keer 4-0. Eind december, toen Arsenal er voor het laatst speelde, werd het zelfs 5-1.

Pépé

1 schrale troost, de selectie van Arsenal lijkt inmiddels beter op peil te zijn dan in de afgelopen jaren. Waar Liverpool al blij is dat het geen sterspelers is kwijtgeraakt, heeft Arsenal voor het eerst meegedaan met geldstrooien. Nicolas Pépé is sinds deze zomer de recordaankoop van de club uit Noord-Londen. De Ivoriaan kwam voor 80 miljoen euro over.

Het volledige programma van zaterdagmiddag:

13.30 uur - Norwich City vs. Chelsea

16.00 uur - Brighton vs. Southampton

16.00 uur - Manchester United vs. Crystal Palace

16.00 uur - Watford vs. West Ham United

16.00 uur - Sheffield United vs. Leicester City

18.30 uur - Liverpool vs. Arsenal