PSG-supporters starten petitie om wedstrijd tegen Barca over te spelen

admin • 09:37, 12-03-2017 / Laatste Update: 03:22, 08-01-2024

Supporters van Paris Saint-Germain kunnen het nog steeds maar moeilijk verkroppen dat hun team afgelopen woensdag met 6-1 verloor van Barcelona. Door de historische zege gingen niet de Fransen, maar de Catalanen door in de Champions League, ondanks de 4-0 voorsprong uit de heenwedstrijd voor PSG. De fans zijn zo boos, en dan vooral op de beslissingen van scheidsrechter Deniz Aytekin, dat ze een petitie zijn gestart om de wedstrijd over te spelen.

13 punten

Op de website www.change.org hebben al 16.000 mensen de petitie ondertekend, meldt het Spaanse medium Marca. Ze willen dat de wedstrijd wordt overgespeeld door de volgende 13 punten:

- Minuut 2: Luis Suarez scoort in buitenspelpositie

- Minuut 11: Geen pingel voor PSG na hands van Javier Mascherano.

- Minuut 23: Geen rode kaart voor Pique.

- Minuut 42: Pique had zijn 2e gele kaart moeten krijgen, maar die ging naar Edinson Cavani.

- Minuut 45: Er wordt 3,5e minuut extra tijd bijgetrokken.

- Minuut 48: Belachelijke penalty voor Neymar.

- Minuut 54: Neymar maakt een schwalbe voor nog een pingen, geen gele kaart.

- Minuut 64: Diezelfde Neymar moet rood krijgen voor een trap op de enkels.

- Minuut 78: Hands van Pique, weer geen pingel.

- Minuut 85: Geen penalty voor duidelijke overtreding Mascherano op Angel Di Maria.

- Minuut 89: Schwalbe makende Suarez krijgt wel een pingel.

- Minuut 90: 5 minuten extra tijd.

- Minuut 90+2: Suarez moet een 2e geel krijgen voor een schwalbe.