Rivaal Lazio eert omgekomen AS Roma-fans

Rivaal Lazio eert omgekomen AS Roma-fans

Harry Nijland • 12:45, 27-10-2014 / Laatste Update: 14:56, 13-12-2023

ROME - De twee AS Roma-supporters die op weg naar huis na de 7-1 nederlaag tegen Bayern München verongelukten, worden maandag begraven. De tragedie heeft veel impact gehad op de Italiaanse voetbalwereld.

Stefano en zijn 7-jarige zoon Cristian De Amicis kwamen vorige week woensdag samen om bij een verkeersongeluk in Rome. De 2 AS Roma-supporters waren met hun scooter op weg naar huis toen er plots een auto op hen inreed. De lokale politie onderzoekt het incident.

Dat deze tragedie veel impact heeft in Rome mag duidelijk zijn. De spelers van AS Rome droegen dit weekend een speciaal shirt met een foto - gemaakt tijdens het duel voor de Champions League - van de overleden fans. Dat deden ze terwijl ze het veld opliepen.

— Futmais (@futmais) October 25, 2014

Maar ook supporters van Sampdoria eerden Stefano en Cristian met het spandoek 'Vicini alla famiglia De Amicis' ('Dicht bij de familie De Amicis'). Zelfs aartsrivaal Lazio Roma toonde bij hun eigen wedstrijd respect met hun spandoek 'Oltre i colori ciao Stefano e Cristian', vrij vertaald als: 'Over de kleuren heen, dag Stefano en Cristian. Woensdag zal er voor de aftrap van het duel van AS Roma een minuut stilte gehouden worden. Daarnaast leggen de spelers bloemen onder de Curva Sud, de Zuidring in het Olympisch Stadion van Rome.

Ciao stefano e cristian @OfficialASRoma pic.twitter.com/iBjZYrQkkQ — LucasBigliaOficial (@LucasBiglia6) October 26, 2014

Reageer op dit artikel via Twitter!

Sjoerd Maresch

Twitter: @sjort93

Mail: s.maresch@wegenermail.nl