Robben waakt voor té veel enthousiasme

Robben waakt voor té veel enthousiasme

admin • 17:50, 03-09-2015 / Laatste Update: 05:22, 13-12-2023

Het Nederlands elftal leeft vol overgave toe naar de wedstrijd tegen IJsland donderdagavond. De nieuwe aanvoerder van Oranje, Arjen Robben, waakt voor te veel enthousiasme: “Volgens mij zijn we met z’n allen zó scherp dat we moeten oppassen dat we niet té enthousiast het veld in gaan.”

87ste interland

Robben komt steeds dichter bij ‘de club van 100’. De wedstrijd tegen IJsland wordt zijn 87ste interland. Hij speelde al genoeg belangrijke wedstrijden in z’n carrière. Dit wordt er weer een. De captain weet wat er beter moet:  “In de heenwedstrijd stond ik veel te veel geïsoleerd aan de zijkant. Maar we hebben twee vleugels. Als er dit keer ook over links genoeg dreiging is, dan wint ons spel aan variatie”. Volgens de sterspeler van Bayern München mag IJsland nooit de tijd krijgen om een driedubbele dekking te formeren. “Dat is cruciaal.”

Depay

De ‘natuurlijke’ opvolger van Robben, Memphis Depay, voelt ook een enorme druk op zijn schouders. Door zijn goede prestaties bij Manchester United verwacht Nederland veel van hem. Maandagavond, tijdens de eerste training, liep Robben alvast een eindje op met Depay. Een beetje praten over de wedstrijd, een beetje dollen.

De relatie met de nieuwe bondscoach is niet anders dan die met Hiddink: Robben met een glimlach: “Ik heb de opstelling gemaakt dit keer. Danny is het er mee eens.”

Nederland – IJsland, de belangrijke EK-kwalificatie wedstrijd voor het Nederlands elftal begint om 20.45u in de Amsterdam Arena.

Lees ook: Welbeck na knie-operatie maanden uitgeschakeld