Roda JC legt zich niet meer bij bekeruitschakeling en protesteert bij KNVB over videoscheids (video)
i

pro shots

Roda JC legt zich niet meer bij bekeruitschakeling en protesteert bij KNVB over videoscheids (video)

admin • 19:16, 02-02-2018 / Laatste Update: 12:29, 12-12-2023

Roda JC is niet van plan zich neer te leggen bij de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Willem II (2-2, verlies na strafschoppen). De Limburgers gaan bij de KNVB protest aantekenen tegen een omstreden beslissing van scheidsrechter Dennis Higler, op advies van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis. Dat meldt De Limburger.

De club werkt momenteel aan een document dat het na het weekeinde naar Zeist stuurt. "Hier is duidelijk sprake van een grijs gebied", vindt trainer Robert Molenaar.

Voer voor discussie

Roda voelt zich bestolen nadat de late 2-3 van Donis Avdijaj werd afgekeurd vanwege een handsbal van Mikhail Rosheuvel. Een onterechte beslissing, stelt de club die wijst op het korte balbezit van Willem II tussen de handsbal van Rosheuvel en de goal van Avdijaj. "Wij vragen ons af of Kamphuis dat wel gezien had", zegt Molenaar. "Ik denk van niet." Een woordvoerder van de KNVB laat aan De Limburger weten dat de voetbalbond achter de beslissing van de arbitrage blijft staan.

❌ | Roda JC lijkt op 2-3 te komen maar de videoref besluit anders.#wilrodhttps://t.co/YgWCUryCmN pic.twitter.com/iCNZ6efut5

— FOX Sports (@FOXSportsnl) February 1, 2018

[poll id="814"]