Rust bij Duitsland - Nederland: was die goal buitenspel? (foto)
i

ANP

Rust bij Duitsland - Nederland: was die goal buitenspel? (foto)

admin • 23:34, 06-09-2019 / Laatste Update: 21:28, 04-01-2024

Het is rust, de voetballers drinken thee en voor is de rust het moment op snel de benen te strekken. Mocht je niet naar de kraker tussen Nederland en Duitsland kijken, of wil je een korte analyse op je dooie gemakje lezen? Geen probleem. Wij praten je kort bij over deze EK-kwalificatie pot.

Als we de eerste helft in het kort samenvatten: Nederland de bal, Duitsland de goal. Waar Oranje scherp begon en de Duitsers flink onder druk zetten, leidde dat tot weinig uitgespeelde kansen. Dit was wel anders aan Duitse zijde. Na een dieptepass (die rook naar buitenspel) belandde de eerste Duitse inzet nog op het lichaam van Jasper Cillessen. De rebound was echter wel raak. Serge Gnabry schoot de rebound raak (klik hier voor de video) en zo kwam Duitsland tegen de verhouding in op voorsprong.

Naarmate de eerste helft vorderde, bleef het spelbeeld hetzelfde. Nederland had veelal de bal, maar wist slechts mondjesmaat gevaarlijk voor het doel van Manuel Neuer te stichten. Met name Marten de Roon kon met enkele slordige ballen voor een matige laatste pass zorgen.

Vlak voor rust leken de Duitsers wederom een goal te maken. In de 42ste minuut had Toni Kroos de bal voor het inschieten, maar Cillessen redde op de inzet van de Real-middenvelder.