Sampdoria houdt Europees voetbal voor ogen

Sampdoria houdt Europees voetbal voor ogen

21:19, 07-03-2015 / Laatste Update: 07:52, 13-12-2023

GENUA - Sampdoria heeft ook in de 26e ronde van de Italiaanse competitie (Serie A) Europees voetbal voor ogen gehouden. De thuiswedstrijd in Genua tegen Cagliari leverde zaterdag drie punten op: 2-0. Lorenzo De Silvestri en Samuel Eto'o maakten de doelpunten. De 33-jarige aanvaller uit Kameroen besliste het duel ruim een kwartier voor tijd. Door deze zege kwam de nummer zes van de ranglijst op 42 punten, evenveel als Fiorentina, dat maandag pas in actie komt.

Voor AC Milan is de Europa League dit seizoen een droom, zeker na het gelijkspel tegen Hellas Verona: 2-2. Het zou zomaar kunnen betekenen dat Filippo Inzaghi maandag werkeloos thuis zit. De Uruguayaan Nicolas López bezorgde de bezoekers in de vijfde extra minuut een punt.

De naar de brede middenmoot afgegleden topclub uit Milaan begon teleurstellend. De Italiaanse veteraan Luca Toni (37) zorgde na ruim een kwartier in San Siro voor 0-1 door een strafschop te benutten. De Fransman Jérémy Ménez, eveneens van elf meter, en Panagiotis Tachtsidis zorgden voor de ommekeer. Laatstgenoemde Griek werkte de bal in eigen doel.

Marco van Ginkel kwam bij Milan niet van reservebank. Nigel de Jong ontbrak door een hamstringblessure.