😷 | Sassuolo gaat als 1e team in Serie A weer trainingsveld op
i

EPA

😷 | Sassuolo gaat als 1e team in Serie A weer trainingsveld op

Sjors Tanis • 20:37, 02-05-2020 / Laatste Update: 21:10, 04-01-2024

Ook in Italië wordt vanaf maandag door de 1e club de trainingen hervat. De spelers van Sassuolo zullen vanaf komende week weer aan de slag gaan, hetzij individueel, op de trainingsvelden van de club.

De club vermeldt bij de bekendmaking wel nadrukkelijk dat iedereen zich zal houden aan de richtlijnen van social distancing.

Gunstige regio

Het besluit van de Italiaanse middenmoter komt nadat de regio Emilia-Romagna afgelopen donderdag een decreet uitvaardigde waardoor Serie A-ploegen Sassuolo, Bologna, SPAL en Parma maandag weer in training zouden kunnen gaan. Die laatste 2 clubs hadden echter al duidelijk gemaakt dit voorlopig nog niet te zullen gaan doen. Italië is 1 van de Europese landen waar het coronavirus de afgelopen maanden het hardst heeft toegeslagen.

"Spelers mogen vanaf maandag enkel gebruikmaken van de trainingsvelden als zij de richtlijnen van social distancing naleven”,  valt te lezen op de clubwebsite. "Indoor-faciliteiten zoals de kleedkamers, fitnessruimtes en kantoren blijven voorlopig gesloten.” De individuele sessies worden van maandag tot en met vrijdag in de ochtend gehouden met 6 spelers per uur, waarbij zij telkens 3 velden zullen gebruiken. 1 speelhelft voor elke voetballer.”