Scheidsrechter Liesveld nu al anderhalf jaar geblesseerd
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Scheidsrechter Liesveld nu al anderhalf jaar geblesseerd

admin • 12:41, 11-04-2018 / Laatste Update: 17:15, 05-01-2024

Wanneer een speler geblesseerd is, wordt hij (meestal) gemist op de voetbalvelden. Bij een scheidsrechter is dat meestal toch minder. Geef toe: wist jij dat scheidsrechter Richard Liesveld al sinds november 2016 geen wedstrijd meer heeft gefloten?

Tegen RTV Utrecht doet de leidsman een boekje open over zijn kwetsuur. "Het begon met een achillespeesblessure, toen die over was kreeg ik last van mijn rug. Ik ben nu al ruim een jaar bezig met herstellen. De laatste conditietest kwam nog te vroeg voor me."

Overigens moeten scheidsrechters niet alleen die conditietest doen, maar ook een spelregeltoets. "Dat zal niemand verbazen", zegt Liesveld. Alhoewel er op de tribunes vaak genoeg wordt getwijfeld aan de kennis van de regels.

Jupiler League

Op het moment dat Liesveld weer fit genoeg is om te fluiten, maakt hij eerst zijn rentree in de Jupiler League. "En als ik weer in de eredivisie ga fluiten, heb ik een andere uitdaging. Ik heb namelijk nog nooit met een videoreferee gewerkt. Dat moet ik ook leren."

"Het is heel frustrerend om 1,5 jaar thuis te zitten en je collega's op tv bezig te zien met dingen die je zelf graag wilt doen."