Sevilla verrassend onderuit tegen Eibar; Osasuna nipt te sterk voor Athletic Bilbao

EPA

admin • 22:34, 24-10-2020 / Laatste Update: 00:28, 05-01-2024

Sevilla heeft zaterdagavond een verrassende nederlaag geleden tegen Eibar. In eigen huis ging Sevilla met 0-1 onderuit.

Vlak voor rust opende Eibar-spits Garcia Kike de score op aangeven van Pape Diop. Voor de 30-jarige spits was het alweer zijn 3e competitiedoelpunt van het seizoen. Aan de kant van Sevilla viel Luuk de Jong 10 minuten voor tijd in voor Ivan Rakitic. De voormalig spits van PSV kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg duur puntverlies moest incasseren.

(Lees verder onder de goal van Eibar)

Voor Sevilla wacht aanstaande woensdag alweer het volgende duel. Dan ontvangt de ploeg van Julen Lopetegui het Franse Stade Rennes in de Europa League.

Osasuna nipt lang Athletic Bilbao

Waar Athletic Bilbao lang op een doelpuntloos gelijkspel leek af te koersen, sloeg Osasuna vlak voor tijd toe. In de 81ste minuut schoot Ruben Garcia vanaf 11 meter raak: 1-0. Zodoende is Osasuna voorlopig op de 4e plaats terug te vinden op de ranglijst van de Spaanse competitie.