'Spaanse justitie wil transferzaak van frauderende Neymar heropenen'

'Spaanse justitie wil transferzaak van frauderende Neymar heropenen'

admin • 20:03, 23-09-2016 / Laatste Update: 12:13, 12-12-2023

In juli leek er een einde te komen aan een slepende zaak rondom de transfer van de Braziliaan Neymar naar FC Barcelona. De Spaanse justitie besloot niet over te gaan tot verdere vervolging van de 24-jarige aanvaller. Volgens Spaanse bronnen moet Neymar echter opnieuw vrezen. Het hooggerechtshof zou de zaak vanwege nieuwe bewijs willen heropenen.

El País, Marca, AS, El Confidencial en enkele andere grote Spaanse media melden dat er opdracht is gegeven om een vervolg te geven aan het strafrechtelijk onderzoek naar fraude bij de transfer in 2013 van Santos naar Barcelona.

Bewijsmateriaal

Er zou nieuw bewijsmateriaal zijn gevonden tegen Neymar in zijn contracten bij Santos uit 2011. Toen de zaak 2 maanden geleden werd gesloten, werd er door het Spaanse gerechtshof geen bewijs voor financiële misdrijven gevonden.

5 miljoen afkoop

FC Barcelona kocht in juni dit jaar de fraudezaak rond de veelbesproken transfer met 5 miljoen euro af. Niet alleen Neymar, maar ook zijn vader Neymar Santos sr, ex-Santos-voorzitter Odilio Rodrigues, Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell ontliepen daarmee een mogelijke veroordeling.