Sportieve Jurgen Streppel: 'Dit moet ik mezelf wel aanrekenen'

11:33, 24-09-2014 / Laatste Update: 12:03, 13-12-2023

VLAARDINGEN - Willem II verloor dinsdagavond voor de derde keer in vier jaar tijd van amateurs in het bekertoernooi. Onder trainer Jurgen Streppel zijn de statistieken desastreus, want ook in het andere seizoen in 'zijn tijdperk' werd er geen bekerduel gewonnen.

In 2011 en 2013 werd Willem II uitgeschakeld door clubs uit de topklasse, Harkemase Boys en Excelsior'31. De schande was dinsdag nog veel groter, want Deltasport komt slechts uit in de eerste klasse, nog twee niveaus lager. "Dat is inderdaad geen fraai rijtje", erkende Streppel nadat hij de spelers van de amateurclub sportief één voor één met een handdruk gefeliciteerd had. "Het is echt niet zo dat we dit bewust doen. Maar dit moet ik mezelf wel aanrekenen."

En de spelers? "Uhm, dit kan natuurlijk niet. Wat de gevolgen zijn, bespreken we intern. Maar het gaat mis omdat een paar jongens niet in de organisatie lopen. Terwijl dat tegen Feyenoord en NAC nou juist onze grote kracht was. Dus het laatste woord is hier nog niet over gezegd."