Supportersvereniging PSV hoopt dat spelers van PSV salaris in willen leveren
i

BSR Agency

Supportersvereniging PSV hoopt dat spelers van PSV salaris in willen leveren

Martijn Baars • 14:35, 16-04-2020 / Laatste Update: 22:44, 04-01-2024

Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV vindt dat spelers van PSV op het juiste moment een financieel gebaar moeten maken, als dat nodig is.

De slechte financiële vooruitzichten voor PSV in 2020 hebben ook de voorzitter van de grootste supportersvereniging bereikt. Als 1 van de eersten in Nederland roept Harrie Timmermans dat de salarissen van spelers en directie bij PSV wat hem betreft niet heilig zijn. Met name als ze boven de Balkenende-norm liggen. "Er mag in barre tijden zeker een beroep worden gedaan op de solidariteit en loyaliteit van de PSV-supporters”, zo geeft hij aan. "Dat moet dan wel gepaard gaan met offers van de grootverdieners. Samen door de crisis", vindt Timmermans.

Enorm effect

Lagere spelerssalarissen kunnen ook bij PSV een must worden als het coronavirus voetbal met publiek nog lang blijft dwarsbomen. Een groot deel van de inkomsten van de club valt dan weg. In totaal kan het in een jaar zomaar om enkele tientallen miljoenen gaan, als het echt tegenzit. "Als er op de uitgaven bezuinigd moet worden en die kans lijkt me niet zo klein, dan kan via het draaien aan 1 knop een enorm effect worden bereikt", zegt Timmermans.

Een gebaar

"Het mooiste zou zijn als er op een gepast moment een gebaar komt vanuit de spelersgroep. Ik weet zeker dat dat ook helpt om supporters in moeilijke tijden over de streep te trekken, als aan hen iets gevraagd wordt in het belang van de club."