Telegraaf zaait onnodig onrust met bewering dat Feyenoord de beker wint
i

BSR Agency

Telegraaf zaait onnodig onrust met bewering dat Feyenoord de beker wint

Martijn Baars • 16:25, 24-04-2020 / Laatste Update: 06:26, 05-01-2024

De Telegraaf heeft vrijdagmiddag onnodig onrust gezaaid in de voetbalwereld door in een artikel een sportrechtadvocaat te laten beweren dat Feyenoord de afgelaste bekerfinale tegen FC Utrecht nu op papier alsnog wint.

De krant haalt Jan Kabalt aan, die wijst op 'Artikel 11' in de spelregels van de KNVB. Daarin staat dat een club het recht heeft om een afgelaste wedstrijd (in dit geval de bekerfinale) op dezelfde dag op neutraal terrein in te halen. Lukt dat niet, dan zou de uitspelende club automatisch met 0-1 winnen en wordt de wedstrijd alsnog als gespeeld gezien.

Feyenoord op papier de uitploeg

Aangezien de bekerfinale op 19 april gespeeld zou zijn, zou Feyenoord (op papier de uitspelende ploeg) dus rechtmatig met 1-0 van FC Utrecht winnen. Maar die hele bewering slaat nergens op, want in dezelfde reglementen staat ook in Artikel 50 dat de KNVB in bijzondere omstandigheden het recht heeft om bovenstaande regel aan te passen en zelf invulling te geven.

Coronacrisis

Natuurlijk zitten we met z'n allen nu in bijzondere omstandigheden en heeft de KNVB het al moeilijk zat om de competitie en bekerfinale opnieuw in te plannen. Feyenoord heeft ook geen 'gebruik' gemaakt van die regel. Het is gewoon wachten totdat de KNVB beslist wat er met de uitgestelde bekerfinale gaat gebeuren. Maar dat het op papier en met de lettertjes van de wet wordt beslist, zoals De Telegraaf stelt, is ondenkbaar.