Tienduizenden euro's spaargeld supportersclub Willem II verduisterd

Tienduizenden euro's spaargeld supportersclub Willem II verduisterd

admin • 23:25, 03-09-2015 / Laatste Update: 06:32, 13-12-2023

Bij de officiële supportersvereniging van Willem II is een bedrag van tienduizenden euro's ontvreemd. De voormalig penningmeester, die onlangs op 67-jarige leeftijd is overleden, heeft het geld over een periode van jaren weggesluisd door onder meer gebruik te maken van vervalste bankafschriften. Dat blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad 

Het bestuur van de supportersvereniging heeft aangifte gedaan van verduistering en heeft de familie van de overleden oud-penningmeester ingelicht. In totaal gaat het om meer dan 50.000 euro.

Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II benadrukt dat de supportersvereniging los staat van de voetbalclub. "Maar wij lijden een beetje met hen mee. Dit is financieel zeer vervelend voor hen en daarnaast een persoonlijk drama."

Voorzitter Jan van den Dries van de supportersvereniging wil nog niet uitgebreid reageren, maar bevestigt de verduistering van het geld. "Ik zal maandag tijdens de algemene ledenvergadering tekst en uitleg geven. Wel wil ik benadrukken benadrukken dat het geld dat met allerlei acties verzameld is voor een standbeeld van Jan van Roessel, nog aanwezig is. Dat staat op een andere rekening."