Tiental Ajax scoort niet in Warschau; Kluivert vernederd door Bosz

admin • 23:56, 16-02-2017 / Laatste Update: 09:16, 15-01-2024

Aax heeft donderdagavond in de Europa League niet weten te winnen bij Legia Warschau. De ploeg kreeg een aantal grote kansen, maar scoorde niet: 0-0. En als Ajax dan wel rechtmatig wist te prikken, zag een blinde scheids het niet goed...

Toch kreeg Legia grotere kansen. Met name oud-PEC Zwolle-spits Tomáš Necid was een aantal keer gevaarlijk voor de thuisploeg, maar de lange aanvaller heeft nog nooit kunnen scoren tegen de Amsterdammers. Dat was nu ook niet het geval.

Vernedering Kluivert

Met name Kenny Tete kende bij Ajax een slechte avond. Hij moest na twee gele kaarten eerder gaan douchen. Justin Kluivert werd het kind van de rekening. Hij verving Bertrand Traoré na 73 minuten spelen, maar mocht na de rode kaart van Tete in verband met een tactische wissel van Ajax-trainer Peter Bosz al na 13 minuten naar de kant voor Heiko Westermann...