Tottenham zet 'dure' aankopen in de etalage

Tottenham zet 'dure' aankopen in de etalage

15:18, 30-04-2015 / Laatste Update: 09:35, 13-12-2023

Tottenham Hotspur gaat komende zomer schoon schip maken. De Londenaren willen volgens Mirror Erik Lamela en Roberto Soldado van de hand doen. Door het nogal prijzige tweetal te verkopen, hoopt de club wat geld vrij te maken zodat manager Mauricio Pochettino de selectie wat meer naar zijn hand kan zetten.

Lamela en Soldado zijn bij Tottenham gekomen in de zomer van 2013, vlak nadat de club Gareth Bale voor ruim 100 miljoen euro aan Real Madrid had verkocht. Samen met nog vijf andere spelers kwamen ze op voordracht van oud-manager André Villas-Boas. Van de in totaal zeven nieuwe aankopen wisten uiteindelijk alleen Christian Eriksen en Nacer Chadli te overtuigen. De andere vijf spelers vielen tegen en nadat Villas-Boas het veld moest ruimen voor Pochettino in de winter van 2013, kwamen ze vrijwel allemaal op de bank te zitten.

Twee jaar geleden legde Tottenham nog ruim 41 miljoen euro op tafel voor Lamela en nog eens 36 miljoen voor Soldado. Hoeveel Tottenham hoopt de krijgen voor de tweetal, is niet bekend. Lamela wordt door de fans van de club geregeld belachelijk gemaakt vanwege zijn weinig productieve optreden bij Tottenham. Hij wist pas twee keer in competitieverband te scoren. Volgens de supporters zijn dat doelpunten van 20 miljoen euro per stuk.