Trainer van Barcelona jankt om de VAR bij Real Madrid: 'Iedereen heeft dat gezien'
i

BSR Agency

Trainer van Barcelona jankt om de VAR bij Real Madrid: 'Iedereen heeft dat gezien'

Martijn Baars • 18:10, 22-06-2020 / Laatste Update: 05:36, 08-01-2024

Quique Setien vindt dat de VAR nog steeds niet goed wordt gebruikt in de Spaanse voetbalcompetitie. De coach van FC Barcelona verwees naar 2 opmerkelijke momenten van het duel tussen Real Sociedad en Real Madrid (1-2) van afgelopen zondag.

De videoscheidsrechter keurde een treffer van Real Sociedad om onduidelijke reden af. En Karim Benzema scoorde voor Real, terwijl hij bij de controle zijn arm gebruikte. "Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd en iedereen mag zijn eigen conclusies trekken", zei Setien. "Maar het is wel raar dat de ene videoscheidsrechter anders oordeelt dan de andere. We moeten het systeem beter gebruiken."

'Hoort bij het voetbal'

"Discussies over de scheidsrechter horen bij het voetbal", vervolgde Setien. "Dat zal altijd wel zo blijven. Maar de videoscheidsrechter kan ons wel helpen om alles eerlijker te maken."

Onderling resultaat

Real Madrid heeft na de zege op Real Sociedad de beste papieren voor de landstitel. De koploper van La Liga staat in punten gelijk met FC Barcelona, maar heeft een beter onderling resultaat. "De titelrace is niet gelopen", benadrukte Setien . "Er zijn nog 8 duels te spelen. Zij hebben nog lastige duels en wij ook."

Bekijk hier de samenvatting van Real Sociedad - Real Madrid: