Deze trainers hebben bij hun clubs 'de kerst niet gehaald'
i

BSR/Soccrates Images

Deze trainers hebben bij hun clubs 'de kerst niet gehaald'

admin • 13:05, 24-12-2019 / Laatste Update: 20:21, 13-12-2023

Als trainers over de hele wereld aan een nieuw seizoen beginnen, komt al snel de voorspelling 'maar haalt hij ook de kerst?'. Helaas is dat bij een aantal trainers niet gebeurd, zowel in binnen- als buitenland. Maar welke trainers smullen vanavond van het kerstdiner, zonder dat ze werk hebben? Sportnieuws zet de belangrijkste namen op een rijtje.

De trainers die inmiddels een nieuwe club hebben (Leonid Slutsky bij Rubin Kazan, Carlo Ancelotti bij Everton) tellen we hier niet mee. Het gaat enkel om degenen die ontslagen (of opgestapt) zijn en nog geen nieuwe werkgever hebben.

Jaap Stam

De 1e trainer van de top 3 in de eredivisie die ervandoor ging. Eind oktober vond Jaap het na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax (4-0 in de ArenA) mooi geweest. Zijn opvolger Dick Advocaat doet het een stuk beter. Sinds hij voor de groep staat, haalde hij meer punten dan de Amsterdammers.

Mark van Bommel

Hoewel hij een stuk strijdbaarder was, vond de directie van PSV het na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord mooi geweest. Hij moet nu thuis toezien hoe ad-interim Ernest Faber het doet. Mark zal kerst trouwens bepaald niet alleen vieren, want schoonvader Bert van Marwijk kreeg zijn congé als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.

Robert Maaskant

8 nederlagen op rij met VVV was toch iets teveel van het goede (of slechte). Hoewel een trainer natuurlijk zo goed is als zijn spelersgroep, werd hij door de Venlose club de laan uitgestuurd. Zijn tijdelijke opvolger Jay Driessen staat met VVV 17e in de eredivisie.

Alfons Groenendijk

In Den Haag hadden ze nog alle vertrouwen in Fons, maar zelf zag hij het niet meer zitten. Na bijna 3 trouwe jaren vond hij dat hij niet meer de man was die de groep aan de praat kreeg. Premier League-manager Alan Pardew is zijn opvolger.

Erwin Koeman

Als bondscoach van Oman is het altijd lastig te peilen hoe lang je mag blijven zitten, maar voor Erwin werd het iets minder dan een jaar. Hoewel hij het prima deed, mocht hij van het bestuur niet meer in de zandbak spelen.

Niko Kovac

Ook in het buitenland zijn er voldoende trainers die een clubloze kerst tegemoet gaan. Niko Kovac is daar 1 van. De Kroaat kreeg na een slechte reeks zijn ontslag bij Bayern München. Dieptepunt was de kansloze nederlaag (5-1) tegen Eintracht Frankfurt in de Bundesliga.

Unai Emery

Ook in Londen vonden ze het tijd voor nieuw bloed. Unai Emery moest bij Arsenal als opvolger van Arsène Wenger zijn biezen pakken. In de Premier League staan de Gunners even dicht bij de top 4 als bij de degradatiestreep. Oud-speler Mikel Arteta neemt het stokje van de hem over.

Mauricio Pochettino

De Argentijn deed het in bijna 5 jaar prima. Hij werd een paar keer bijna kampioen in Engeland en haalde zelfs de Champions League-finale. Toch moest ook hij half november weg, nadat hij dramatische resultaten neerzette (zoals de 7-1 tegen Bayern in de CL). José Mourinho staat nu aan het roer bij de Londense club.