Twente geeft telefoonnummers fans aan politie en heeft spijt
i

Pro Shots

Twente geeft telefoonnummers fans aan politie en heeft spijt

admin • 22:31, 30-03-2017 / Laatste Update: 03:24, 06-01-2024

FC Twente heeft na de knokpartij tussen supporters van FC Twente en De Graafschap bij een tankstation telefoonnummers van supporters doorgegeven aan de politie en heeft daar nu spijt van.  Het leidde tot woedende reacties van fans en de besturen van verschillende supportersclubs.

Telefoonnummers van 6 fans zijn doorgegeven aan de politie toen daarom werd gevraagd na de vechtpartij en dat had niet gemogen, vindt de club nu. “Het had niet mogen gebeuren. We betreuren het.” Dat zegt woordvoerder Mark Timmers namens FC Twente. "Supporters die wedstrijden bezoeken mogen ervan uitgaan dat wij discreet met die gegevens omgaan. Het zal in de toekomst niet weer gebeuren.”

'Genaaid'

Geen van de betrokkenen van de vechtpartij deed aangifte, maar de politie wil toch uitzoeken hoe het precies zit. Daarvoor vroegen ze bij Twente naar de telefoonnummers. Supportersvereniging Vak P gaf op zijn Facebookpagina aan zich ‘genaaid’ te voelen door de eigen club."Zonder kennisgeving en ruggespraak telefoonnummers doorgeven, slaat nergens op”, zegt secretaris Tom Belshof van Vak P.

Buscombi

Ook voorzitter Lucas Fransen van de Vriendenkring is boos: "Ik vind dit absoluut niet kunnen. En wat me ook stoort is dat dit incidentje zo wordt opgeblazen. Dat onze supporters nu de politie op het dak krijgen. Ik heb begrepen dat enkele van hen helemaal niet bij die wedstrijd waren geweest. En de supporters van De Graafschap moeten nu met een verplichte buscombi naar de uitwedstrijd met Voldendam. Wat triest.”

FC Twente bracht donderdagochtend de excuses al over aan Twente Verenigt!. Ook het bestuur van deze overkoepelende supportersclub had een boze brief geschreven.