UEFA bestraft Viktoria Pilzen vanwege racisme
i

Proshots

UEFA bestraft Viktoria Pilzen vanwege racisme

Trevor Wagener • 01:53, 03-09-2016 / Laatste Update: 10:58, 08-01-2024

De Europese voetbalbond UEFA heeft de Tsjechische kampioen Viktoria Pilsen vrijdag een straf opgelegd vanwege racistische spreekkoren van de fans. Een deel van het Tsjechische publiek is daarom op 15 september niet welkom bij de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de groepsfase van de Europa League.

Aanhang aangepakt

Pilsen moet van de UEFA de twee vakken sluiten waarin normaal gesproken de trouwste aanhangers van de club te vinden zijn. "Het is voor ons financieel een enorme tegenvaller'', zei Vaclav Hanzlik, de voorzitter van de club. "Maar nog belangrijker is de deuk in onze reputatie.''

Geen Champions-, wel Europa League

De Tsjechische aanhangers riepen vorige week racistische leuzen in de play-offs van de Champions League tegen de Bulgaarse club Ludogorets. Pilsen kon zich niet plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Na een 2-0-nederlaag bij Ludogorets, volgde in eigen huis een gelijkspel (2-2). De Tsjechen moeten zich troosten met een plek in de Europa League, waarin ze het opnemen tegen AS Roma, de Oostenrijkse club Austria Wien en Astra Giurgiu uit Roemenië.