Update coëfficiëntenranglijst: geen heel slechte week voor Nederland
i

BSR Agency

Update coëfficiëntenranglijst: geen heel slechte week voor Nederland

admin • 09:18, 25-10-2019 / Laatste Update: 22:59, 13-12-2023

Op papier lijkt het niet de beste week te zijn geweest voor het Nederlandse voetbal. Ajax en Feyenoord verloren, PSV speelde gelijk, maar gelukkig was daar het winnende AZ. Daardoor valt de schade op de coëfficiëntenranglijst mee. We liepen in op België en uit op Oekraïne.

Ajax pakte dus op de valreep geen enkel punt voor de ranglijst door laat te verliezen van Chelsea. Maar die avond pakten ook de concurrenten weinig tot geen punten. Goed nieuws dus. Daardoor werd de donderdagavond Europa League-avond een stuk belangrijker.

AZ deed zijn sportieve plicht door (snoeihard) van Astana te winnen (6-0). Dat leverde 2 punten op, die dan weer door het totaal aantal deelnemers (5) worden gedeeld --> 0,4 punt erbij. PSV voegde daar in totaal nog 0,2 punt aan toe, door gelijk te spelen tegen het altijd lastige LASK Linz.

Concurrentie faalt (ook)

Nederland had een slechtere week kunnen hebben als de concurrentie goede zaken had gedaan. Zoals gezegd deed de concurrentie dat niet. In België pakte alleen AA Gent 0,2 punt. Oekraïne en Turkije pakten ieder 0,4 punt. De achterstand op België is nu 2,15 punten. Een stuk minder dan de 3,95 aan het begin van het seizoen, weet VI.