Van 'Delay' naar 'Magnificent': Twitter loopt weg met Memphis

Van 'Delay' naar 'Magnificent': Twitter loopt weg met Memphis

00:09, 19-08-2015 / Laatste Update: 00:31, 13-12-2023

Na een moeizaam begin bij Manchester United kreeg Memphis Depay het publiek in Old Trafford dinsdagavond massaal op de banken. De aankoop van 31 miljoen schitterende in de Champions League-voorronde met twee prachtige doelpunten tegen Club Brugge. De voormalig PSV'er boog zo eigenhandig een 1-0 achterstand om.

Het wordt uiteindelijk 3-1 in de blessuretijd. Memphis zet voor, Fellaini kopt in.

Voor United staat er in het tweeluik met de Belgen zo'n 210 miljoen euro op het spel. Memphis zou zijn transferwaarde met zijn loepzuivere treffers dus zomaar op een avond terugverdiend kunnen hebben. Op Twitter wordt de loftrompet gestoken over de 21-jarige aanvaller.

Cristiano Ronaldo

Waar een twitteraar Memphis voor aanvang van het duel met Brugge nog gekscherend 'Memphis Delay' noemde, is de Moordrechter inmiddels 'Magnificent Memphis' gedoopt. Ook de vergelijking met Cristiano Ronaldo wordt door velen gemaakt.

,,Wat maakt het nog uit of hij Memphis of Depay wil worden genoemd. Met dit soort goals wordt je herinnerd", verwijst een twitteraar naar het verzoek van Memphis om niet meer 'Depay' genoemd te worden. De 'Mancunian' heeft geen contact meer met zijn vader.

,,Memphis is het nummer 7 van United waard", zo zijn vele twitteraars het eens. De aanvaller draagt dit seizoen een illuster rugnummer bij de ploeg van manager Louis van Gaal. Onder andere clubiconen George Best, Eric Cantona, David Beckham en Ronaldo gingen hem voor.

Lees ook: Alle aandacht gaat bij contractverlenging uit naar spelersvrouw Ramos (video)

Lees ook: Nieuw record voor FC Barcelona-ster Messi

Lees ook: Boogers wil stappen ondernemen tegen Everse

Lees ook: Ajax-aanvoerder Davy Klaassen: ‘Dnipro in finale Europa League deed pijn’