Van Gaal spreekt lovend over scorende 'vriend' Memphis

admin • 19:49, 21-11-2015 / Laatste Update: 10:37, 07-01-2024

Louis van Gaal toonde zich na de overwinning van zijn ploeg Manchester United bij Watford (1-2) een tevreden man. De trainer is erg te spreken over de veerkracht van United en had ook mooie woorden over voor Memphis Depay, die bij zijn rentree als basisspeler de 1-0 op het scorebord zette.

United, met ook Daley Blind in de basis, won het duel in Watford door een doelpunt van Sebastian Schweinsteiger in de laatste minuut. De Duitse middenvelder schoot de bal in het doel via een verdediger nadat Watford een paar minuten eerder nog op gelijke hoogte was gekomen. Van Gaal vindt het knap dat United er uiteindelijk alsnog met de zege vandoor ging.

'Geweldige teamgeest'

,,We hadden nog maar heel even de tijd voor het winnende doelpunt, maar jullie hebben allemaal de geweldige teamgeest van mijn ploeg gezien", zei de Nederlander tegen de BBC. ,,Zelfs na de penalty konden we met meer energie gaan spelen. Binnen vijf minuten kregen we drie kansen en scoorden we. Dat is geen toeval, dat is het gevolg van die fantastische teamspirit."

'Vriend Memphis'

Van Gaal heeft ook genoten van de openingstreffer van Memphis. De 21-jarige vleugelspeler schoot vanuit de lucht met links fraai raak op aangeven van zijn Spaanse ploeggenoot Ander Herrera. ,,Onze vriend Memphis maakte een prachtig doelpunt", aldus de manager. ,,Ik ben een blije coach."