Vermaelen voor de zoveelste keer geblesseerd geraakt vlak voor WK
i

EPA

Vermaelen voor de zoveelste keer geblesseerd geraakt vlak voor WK

admin • 15:07, 14-05-2018 / Laatste Update: 15:14, 05-01-2024

Thomas Vermaelen is weer eens geblesseerd geraakt. Dit keer een maand voor de start van het WK voetbal. De Belgische verdediger van FC Barcelona moest zondag in de verloren competitiewedstrijd tegen Levante (5-4) al na 30 minuten voetballen aan de kant.

De Spaanse kampioen stond op dat moment al met 2-0 achter en raakte uiteindelijk zelfs de ongeslagen status van dit seizoen kwijt in Valencia. Vermaelen wordt de laatste jaren al achtervolgd door blessures. De oud-speler van RKC Waalwijk, Ajax, Arsenal en AS Roma speelde tegen Levante zijn 14e competitiewedstrijd van dit seizoen.

Hamstring

De medische staf van Barcelona bracht deze maandag alleen naar buiten dat Vermaelen een hamstringblessure heeft. Hoe erg de schade is en hoe lang hij aan de kant moet toekijken, is nog onduidelijk. Barcelona wilde alleen kwijt dat de Belg komend weekend de laatste competitiepot tegen Real Sociedad moet overslaan.

Media

Spaanse media vermoeden dat Vermaelen een scheurtje in de rechterhamstring heeft opgelopen en dat hij 3 weken moet herstellen. Dat zou betekenen dat zijn WK-deelname net niet in gevaar komt.