Vertonghen: 'Als interland niet meetelt, grijp ik iemand bij z'n nekvel'

Vertonghen: 'Als interland niet meetelt, grijp ik iemand bij z'n nekvel'

admin • 12:04, 06-06-2017 / Laatste Update: 06:56, 05-01-2024

België won maandagavond met 2-1 van Tsjechië. Leuke informatie, zul je denken. Goed ook, van die Belgen. Maar het bizarre is dat de wedstrijd officieel helemaal niet telt. En dat terwijl de spelers daar wel vanuit zijn gegaan. Vooral Jan Vertonghen is er boos over.

Wat is er nu precies aan de hand? Toen de bonden van België en Tsjechië afspraken om de oefenpot te gaan ballen, werd er ook afgesproken dat er onbeperkt gewisseld zou mogen worden. Een wedstrijd met zo'n opzet mag wel, maar wordt door de FIFA niet gezien als officiële interland.

Maar enkele uren voor de wedstrijd besloten de bondscoaches toch dat ze maximaal 6 keer zouden wisselen. Dit is precies het aantal wat de FIFA wél goedkeurt. Maar dit besluit lijkt te laat te zijn doorgegeven, waardoor de kans bestaat dat het duel toch niet de boeken in zal gaan.

Nekvel 

Jan Vertonghen, die maandag zijn 92e interland dacht te spelen, wil dat de interland koste wat kost wel officieel wordt meegeteld. "Ik hoop dat deze match meetelt, anders ga ik iemand bij de bond bij zijn nekval pakken", waren de duidelijke woorden van de ex-Ajacied tegen Sporza.

Record

Verthongen (30) jaar is hard op weg om recordinternational te worden van België en kan elke interland daar dus goed bij gebruiken. Het record is nu nog in handen van Jan Ceulemans (96 interlands).